Archiefmedewerkers volgen cursus behoud erfgoed
18 Oct 2016, 04:13
foto
Minister Mike Noersalim bij de opening van de cursus Behoud Cultureel Erfgoed. (Foto: Biza)


Medewerkers van archieven, bibliotheken en musea, zijn vandaag gestart met een cursus Behoud Cultureel Erfgoed. Het Nationaal Archief Suriname (NAS) wil met de cursus de kennis en deskundigheid op het gebied van conserveringstechnieken vergroten. Op deze manier moet het Surinaams cultureel erfgoed voor het nageslacht op verantwoorde wijze worden behouden.

Het gaat om onder meer medewerkers van het Numismatisch Museum, het Koto Museum, het Leger Museum, het Nationaal Archief Suriname, C.C.S., Cultuurstudies, VHJI en NSHI, Stichting Joden Savanne en Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname. De cursus wordt voor de vierde keer in Suriname georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Archief Nederland en de Nederlandse Ambassade.

Suriname heeft door de verscheidenheid aan culturen, een diversiteit aan cultureel erfgoed dat goed geconserveerd moet worden, zegt de voorlichting van Binnenlandse Zaken (Biza). Door het tropisch klimaat, niet adequate bewaaromstandigheden en het gebrek aan kennis over behoud van dit erfgoed, bestaat de kans dat het verloren gaat.

Minister Mike Noersalim van Biza zei bij de opening van de cursus dat het NAS - als onderdeel van deze cursus - een workshop 'Klimaatbeheersing' aan het voorbereiden is, die verzorgd zal worden door het Rijks Cultuur Erfgoed (RCE) en het Nationaal Archief Nederland. Het streven is erop gericht om de workshop in januari 2017 te organiseren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May