OM wil vijf getuigen horen in ontuchtzaak met 9-jarige
18 Oct 2016, 00:38
foto


Hemantkoemar R. (55) wordt ervan verdacht ontucht met een negenjarig meisje gepleegd te hebben te Apoera. De verdachte is winkelier. Hij zou ontucht met het meisje gepleegd hebben en gaf haar snoepjes om niets te vertellen. Echter, ontkent de verdachte iets gedaan te hebben met het kind. In deze zaak zullen er vijf getuigen - een gezondheidsassistent en vier kinderen - gedagvaard worden.

De gezondheidsassistent moest op de zitting van maandag verschijnen, maar werd niet aangetroffen. Hij woonde en werkte te Apoera, maar is nu verhuisd. Zijn nieuwe verblijfplaats moet nagetrokken worden, zodat een dagvaarding uitgereikt kan worden aan hem. Drie kinderen piepten door een sleutelgat en waren getuige van het misbruik. De officier van justitie, Nirmala Maikoe, wil hen ook horen.

Uit het rapport van de gynaecoloog blijkt dat er niets mis is met het geslachtsorgaan van het kind. Ook zijn er geen scheurtjes of forcering onder de huid waargenomen. Raadsman Irvin Kanhai voerde aan dat het slachtoffer inconsistent is in haar verklaringen. Hij vroeg de rechter om haar liever niet te horen. De kantonrechter gaf toestemming om het kind te horen in de raadkamer.

De gezondheidsassistent constateerde dat er ontucht was gepleegd met het kind. De advocaat kan het niet vatten dat iemand die volgens hem niet deskundig is, dit soort onderzoekingen gepleegd heeft. Kanhai vindt het erg dat zijn cliënt op basis van een dergelijk “ondeskundig” onderzoek in verzekering is gesteld. Op 1 november zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May