Veel wanorde in natuurreservaat Coeswini
17 Oct 2016, 13:41
foto
Jachtopzieners versterkt met leden van de maritieme afdeling van de politie en brandweer in het Coeswini natuurreservaat gebied. (Foto's: OD Bosbeheer)


Heel wat stropers houden zich op in het Coeswini natuurreservaat gebied. Bij controle is een grote hoeveelheid netten in beslag genomen van illegale stropers. Hun vangst -vis en vogels- is ook geconfisqueerd. De jachtopzieners hebben ook jagers met illegale wapens aangetroffen. Twee illegale wapens zijn in beslag genomen en hun eigenaren zijn aan de politie van Calcutta overgedragen.

In het Coeswini natuurreservaat dat ligt aan de Coeswijne rivier is het verboden te jagen en te vissen met netten. Jachtopzieners van het onderdirectoraat Bosbeheer hebben samen met leden van de Maritieme afdelingen van de politie en de brandweer controles uitgevoerd in het gebied. De teams zijn veel ongeregeldheden tegengekomen. De controle op zondag 16 oktober heeft alvast geresulteerd in de aanhouding van twee illegale wapenbezitters en de inbeslagname van visnetten.

Het directoraat Bosbeheer van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer doet een dringend beroep op eenieder om de wetten en regelgeving die gelden voor natuurreservaten strikt na te leven. Hij geeft aan dat jachtopzieners weer zijn gestart met controles die ze samen uitvoeren met leden van de maritieme afdelingen van de politie en brandweer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May