25 doden bij rellen Braziliaanse gevangenis
17 Oct 2016, 07:56
foto


Minstens 25 gevangenen zijn gedood in gevechten tussen twee rivaliserende bendes in een overvolle gevangenis in het noorden van Brazilië. Zeven van de slachtoffers zijn onthoofd en zes zijn verbrand tot de dood, zegt een politie-ambtenaar.


Het incident in Boa Vista, de hoofdstad van de staat Roraima, heeft tijdens de bezoekuren plaatsgevonden. Ongeveer 100 bezoekers die in gijzeling waren genomen, zijn vrijgelaten. Lokale media melden dat de rel nu is afgelopen.

De regering in Roraima zegt dat zij wacht op een telling van de gevangenen alvorens zij het dodental kan bevestigen. Het gevecht begon toen gevangenen inbraken in een ander deel van de gevangenis waar leden van een andere bende werden gehouden. De gevangenen waren gewapend met messen en houten stokken.

Volgens berichten zouden er 1.400 gevangenen zijn in het instituut dat een capaciteit heeft van maximaal 740. Brazilië heeft met ongeveer 600.000 gevangenen 's werelds vierde grootste gevangenis bevolking. Correspondenten zeggen dat veel slecht toegeruste en overvolle gevangenissen in het hele land in feite worden geleid door machtige criminele bendes.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May