Korpschef: Nieuw dienstrooster landelijk nu niet mogelijk
15 Oct 2016, 14:14
foto
De politietop vandaag tijdens een persconferentie gehouden door korpschef Agnes Daniel. (Foto: René Gompers)


Korpschef Agnes Daniel heeft tijdens een persconferentie vandaag haarfijn uitgelegd waarom het niet lukt om het nieuwe dienstrooster landelijk uit te voeren, vanaf vandaag. Sinds 2013 zijn er geen nieuwe politieagenten in dienst gekomen. Er zijn nog een paar honderd mensen nodig om het nieuwe dienstrooster overal in te voeren. Daarom heeft zij besloten om in alle vier regio's eerst in enkele ressorten proef te draaien met het nieuwe rooster.

Daniel ondersteunt het initiatief van de Surinaamse Politiebond (SPB) om verlichting te brengen voor de politieambtenaren. Daarom is ook een werkgroep ingesteld onder leiding van politiecommissaris Anthony Chin die ook plaatsvervangend korpschef is. In deze commissie heeft ook bondssecretaris Milando Atompai zitting. Nadat het rapport uitgebracht was heeft de korpschef haar kanttekeningen geplaatst en voorgesteld aan minister Jennifer van Dijk-Silos om eerst te piloten. Dit is nodig om de continuïteit van de dienst te garanderen, benadrukt Daniel. De SPB is het hier niet mee eens en zal maandag een spoed algemene ledenvergadering houden. Hiervoor is toestemming verleend door de korpschef.

Met een voorbeeld legt Daniel uit dat indien de dienst gedraaid moet worden met honderd personen in vier groepen, per keer 25 personen nodig zijn. Wanneer dezelfde werkzaamheden met vijf groepen gedaan worden, zijn daarvoor twintig politieagenten beschikbaar. Zij moeten het werk doen voor 25 personen. Wanneer het dienstrooster landelijk wordt ingevoerd en zaken lopen mis, dan valt de hele organisatie in elkaar. Door ervaring op te doen in enkele ressorten in alle regio's, kan er snel ingespeeld worden wanneer er iets misgaat.

De korpschef vindt het een dieptepunt dat leidinggevenden door de SPB op een manier zijn besproken die beneden alle normen van fatsoen zijn. Zij stelt altijd open te staan voor communicatie. Er is tot het moment van de persconferentie om 12.00 uur vandaag geen communicatie over het dienstrooster geweest met de SPB. Er kan volgens Daniel dan geen sprake zijn van een verstoorde relatie. De korpsleiding heeft maatregelen getroffen om de continuïteit van de dienst te garanderen, mocht er besloten worden om actie te voeren. Zij hoopt dat het niet zover komt en door met elkaar te overleggen een oplossing wordt gevonden. Militairen zullen bijstand verlenen indien dat nodig is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May