Surinamekalender 2017 verschenen
15 Oct 2016, 12:44
foto
Een van de foto's uit Surinamekalender. Een kanaal in het centrum van Nieuw Nickerie.


De Surinamekalender 2017 is deze week gepresenteerd in het TRIS-museum in Zwijndrecht. Met de 24e editie van de jaarkalender hoopt de Stichting Surinamekalender ook komend jaar weer verschillende projecten in Suriname te ondersteunen.

De opbrengsten uit de verkoop van de kalender, gemiddeld 8000 à 10.000 euro per jaar, zijn bestemd voor projecten in Suriname op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en welzijn. Hugo Spijker, voorzitter van de Stichting Surinamekalender, benadrukt dat het gaat om kleinschalige bestemmingen: ‘We richten ons met de donaties op de onderkant van de samenleving. Praktische benodigdheden die direct ter plaatse in een duidelijke behoefte voorzien. Met elk project dat we steunen is een bedrag gemoeid van zo’n 500 tot 1000 euro.’
Van een nieuwe houten trap in het dorp Bendikwai aan de Boven-Surinamerivier tot het vervangen van dakgoten ten behoeve van de stichting Matoekoe voor kinderen met een beperking in Lelydorp.

Het afgelopen jaar voorzag de Stichting Surinamekalender de school voor lager beroepsonderwijs aan de Duisburglaan in Paramaribo, van nieuwe lasapparatuur. Daarnaast kregen verschillende basisscholen lesmaterialen en laptops. Eerder ontvingen onder meer Huize Ashiana, kindertehuis Nos Casita, de Huber Stichting, de Nationale Vrouwenbeweging en de Esther Stichting voor leprapatiënten, donaties.
De Stichting Surinamekalender onderhoudt zelf het contact met de aanvragers van de donaties. Volgens Spijker wordt op deze manier gegarandeerd dat elke euro op de juiste manier wordt besteed.

De foto’s in de nieuwe jaarkalender, met elke maand een andere full colour afbeelding, zijn afkomstig van verschillende fotografen onder wie Sam Huibers, Cor de Lange, Rainier Breunisse en Marco de Nood. Laatstgenoemde maakte eerder naam met het fotoboek Suriname Discovered.

De nieuwe jaarkalender is verkrijgbaar in Suriname bij de boekhandels VACO en Faranaz. Digitaal bestellen kan ook via de site van de Surinamekalender.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May