Basiszorgverzekering landelijk gegarandeerd
15 Oct 2016, 09:03
foto


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) blijft de Basiszorgverzekering landelijk garanderen. Iedere Surinamer heeft recht op dezelfde voorzieningen, ongeacht de plek waar hij/zij woont. De voorlichting van Sozavo maakt in een persbericht bekend dat er geen tweedeling is in de voorzieningen. De voorzieningen die onder de verantwoordelijkheid van het ministerie vallen, zijn niet woonplaats-gebonden en iedereen binnen de grenzen van de republiek Suriname heeft er recht op, wordt benadrukt.

Het ministerie is in het kader van de Basiszorgverzekering, krachtens de wet verplicht om de verzekering te betalen voor minder draagkrachtige burgers in de leeftijdscategorie 17- 59 jaar, die voldoen aan de gestelde criteria. Deze burgers krijgen een verzekeringspas die hun de toegang en garantie biedt tot de zorg- en hulpverleners in Suriname.

Sozavo zegt zich bewust te zijn van de uitdagingen in de zorgsector en eveneens op de hoogte te zijn van de situatie waarmee burgers in het binnenland te kampen hebben. Voor deze vraagstukken worden structurele oplossingen gezocht. Omdat het binnenland extra aandacht verdient, zijn partners, zoals de Medische Zending van groot belang om de zorg te kunnen bieden en garanderen, zegt de Sozavo-voorlichting.

Het ministerie geeft toe, administratief nog niet volledig in staat te zijn om de dienstverlening op adequate wijze te leveren naar de verre districten. Er zijn tijdelijke maatregelen getroffen om mensen die in acute nood verkeren te helpen. Zij kunnen in aanmerking komen voor de premiesubsidie voor de Basis Zorgverzekering, als zij zich op het hoofdkantoor aan de Waterkant hiervoor registreren en laten screenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May