Sozavo zorgt voor opvang pupillen Stivoki
14 Oct 2016, 22:56
foto


De maatregel van de leiding van de Stichting voor het Kind (Stivoki) om tot sluiting over te gaan van het opvangcentrum, was een onaangename verrassing voor het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Alle kinderen die de dupe dreigden te worden van mogelijk mismanagement, zijn door het bureau Kinderopvanginstellingen, een werkarm van het ministerie, onmiddellijk elders ondergebracht.

Sozavo subsidieerde en betaalde het salaris voor enkele personeelsleden van Stivoki. Uit mediaberichten is duidelijk geworden dat er grote onenigheid binnen de gelederen van de stichting stivoki heerste. Sozavo heeft contact gelegd met de stichtingsleiding voor het krijgen van meer informatie over de situatie.

Stivoki heeft steeds aan de bel getrokken bij diverse instanties om bij de uitoefening van haar werk, steun uit de samenleving te krijgen. De sluiting van de instelling was echter een verrassing voor het ministerie, die genoodzaakt was om per direct maatregelen te treffen om de kinderen te beschermen. Het gaat om een prioriteitsdoelgroep, zegt de voorlichting van Sozavo.

Het ministerie heeft andere kinderopvanginstellingen die voldoen aan de wettelijke voorwaarden, betrokken bij de opvang van de kinderen. Zo zijn de pupillen ondergebracht bij Huize Tamara en naaste familieleden. De voorlichting van Sozavo zegt, dat het ministerie, wanneer de rust binnen de geledingen van Stivoki is teruggekeerd, het bestuur zal uitnodigen voor een gesprek om rekening en verantwoording af te leggen van het gevoerde beleid en de besteding van de ontvangen subsidiegelden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May