Wet over grensoverschrijdende criminaliteit goedgekeurd
14 Oct 2016, 00:01
foto
Het ontwerp 'Overname en Overdracht tenuitvoerlegging Strafprocessen' met algemene stemmen aangenomen. (Beeld: DNA)


De ontwerpwet 'Overname en Overdracht tenuitvoerlegging Strafvonnissen', is donderdag met algemene 37 stemmen aangenomen. Het ontwerp is dinsdag in behandeling genomen en donderdagavond afgerond. Minister Jennifer van Dijk-Silos is bijzonder blij met de aanname van de wet. Ook commissievoorzitter Keshopersad Gangaram Panday (NDP) is bijzonder tevreden over de wijze waarop de bewindsvrouw ingegaan is op de opmerkingen en voorstellen van De Nationale Assemblee.

In deze wet wordt geregeld hoe gehandeld moet worden in buitenlandse strafrechtelijke beslissingen en de overdracht van de tenuitvoerlegging van Surinaamse strafrechtelijke beslissingen naar het buitenland. Deze wet heeft te maken met de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit. De internationale samenwerking op strafrechtelijk gebied is bijzonder belangrijk. Gangaram Panday is blij dat het gehele parlement heeft meegewerkt aan de aanname van deze wet. De minister heeft alle tijd genomen om uitvoerig in te gaan op de vragen.

Minister Van Dijk-Silos merkt op dat alle constructieve bijdragen door haar worden gewaardeerd. Zij kijkt niet of de persoon tot de oppositie of coalitie behoort. Deze wet is belangrijk voor Suriname, omdat in november de Caribbean Action Task Force moet beoordelen over de vorderingen die het land gemaakt heeft om te voorkomen dat het op de 'zwarte lijst' komt. Nu de wet goedgekeurd is, ziet het er goed uit voor Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May