Mathoera: Geen hulp geboden gezin vermoorde bewaker
13 Oct 2016, 16:47
foto
Assembleelid Krishna Mathoera stelt de criminaliteit aan de kaak. Zij verwijt de regering dat er geen slachtofferhulp is gegeven aan het gezin van de bewaker die is vermoord. (Foto: Raoul Lith)


Diverse Assembleeleden hebben de toegenomen geweldscriminaliteit aan de orde gesteld tijdens de behandeling van de 'ingekomen stukken' vandaag. Krishna Mathoera (VHP) deelde mee dat zij thuis is geweest bij de vermoorde bewaker van een handelszaak. Het gezin bestaat uit drie kinderen die een geestelijke beperking hebben. De echtgenote van de vermoorde man ligt al twee maanden in het ziekenhuis. Er is geen aandacht besteed vanuit de regering of slachtofferhulp aan het gezin, terwijl de kostwinnaar gedood is.

Mathoera, William Waidoe (Pertjajah Luhur) en Edward Belfort (ABOP) stelden dat de onveilige situatie dringend aangepakt moet worden. Waidoe voerde aan dat mensen in hun huis worden overvallen. Zij worden afgetakeld. De veiligheid is volgens hem niet gegarandeerd.

Belfort voerde aan dat de situatie triest is. In zijn straat alleen is de keel van een jonge vrouw doorgesneden, een goudsmid is beroofd. Hij heeft gelezen dat ook de president bezorgd is. Hij hoopt dat er maatregelen worden getroffen. Er zou volgens Belfort een brandkast vanuit Vreemdelingen Zaken bij Justitie zijn verdwenen. Politieagenten zijn gedemotiveerd en gefrustreerd. De regering heeft nog geen antwoord gegeven op deze zaken die aan de orde zijn gesteld. Dit zal de volgende week gebeuren.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May