Tarieven Medische Zending per direct teruggedraaid
13 Oct 2016, 14:56
foto
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid vandaag in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft De Nationale Assemblee meegedeeld dat de verhoogde tarieven van de Medische Zending (MZ) per direct teruggedraaid zijn. De regering zal ervoor zorgen dat de middelen die nodig zijn voor het resterende jaar beschikbaar zullen worden gesteld. De betaling door burgers is ingetrokken.

De fractieleider van de BEP, Celsius Waterberg, merkte op dat steeds als er problemen zijn over subsidie de MZ de bevolking dupeert. De dienst zet het mes op de keel van de regering. Volgens informatie van Waterberg zijn twee zwangere vrouwen overleden door de situatie. Zij konden het geld niet betalen. Waterberg benadrukte dat de medische zorg niet in handen gelegd moet worden van onverantwoorde personen.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat zaken eerst onderzocht moeten worden. Ook vicepresident Ashwin Adhin zei dat het om een ernstige zaak gaat en dat de regering deze kwestie zal onderzoeken. Minister Pengel deelde mee dat wanneer er subsidieachterstanden zijn, dit een kwestie is van de regering en de MZ. De bevolking kan hier niet de dupe van worden. Met voortvarendheid zullen de mensen die in aanmerking komen voor de basiszorgverzekering geregistreerd worden. Er is een uitvoeringscommissie hiervoor in het leven geroepen, waarin onder andere zitting hebben Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling, het Uitvoeringsorgaan en het Staatsziekenfonds. Binnen een paar weken zullen alle mensen verzekerd zijn. Nu moet iedereen geholpen worden door de MZ, die geen betaling mag eisen. betaling te eisen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May