President: Het gaat de goede kant op met de koers
13 Oct 2016, 00:01
foto


President Desi Bouterse vindt dat het de goede kant opgaat met de wisselkoers. Hij zegt in Info Act dat er hard gewerkt wordt om de koers te drukken naar SRD 7 voor de US dollar. Beloofd was dat de koers omlaag zou worden gebracht.

De president voert aan dat gezamenlijk met de monetaire autoriteiten, de banken, cambio's en het bedrijfsleven, ernaar gewerkt wordt om de koers te stabiliseren. Hij merkt op dat door dialoog en samenwerking er veel kan worden bereikt. Nagegaan moet worden op welk punt de koers zich zal stabiliseren. Bouterse benadrukte dat een stabiele koers moet worden bereikt.

"Wij zitten op het goede spoor," stelt de president. Alle betrokkenen werken samen om de koers omlaag te brengen en te stabiliseren. Er moet ook rekening gehouden worden met technische aspecten. Zo is de begroting ook opgesteld op basis van een bepaalde koersmarge.

De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname is voor donderdag SRD 7,35 voor de verkoop van de US dollar. De opkoopprijs is SRD 7,22. De verkoopkoers van de euro is SRD 8,11. Bij de cambio's zijn de koersen zelfs lager. De afgelopen weken worden er nauwelijks grote bedragen opgekocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May