SWM verlaagt na interventie vp deel transportkosten
12 Oct 2016, 16:12
foto


Na interventie van vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft de directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, besloten om de transportkosten van water voor Commewijne te verlagen. De mensen van Commewijne zullen voortaan SRD 90 betalen voor transport van water, in plaats van SRD 150 en SRD 220.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dinsdag aan het begin van de openbare vergadering dat er veel klachten binnengekomen zijn over hoge transportkosten. Mensen moesten SRD 300 tot SRD 400 neertellen voor transport van twee kubieke meter water. Diverse Assembleeleden hebben hierover geklaagd. Deze kwestie is onder de aandacht gebracht van vicepresident Ashwin Adhin. Hij beloofde dat in deze kwestie vandaag opgelost zou worden. Hij beloofde deels verlichting in de transportkosten. Voor een structurele oplossing worden er bronnen aangeboord.

Oosterling om een reactie gevraagd over de hoge transportkosten, zegt aan Starnieuws dat SWM geen SRD 300 en SRD 400 vraagt. Dit zijn mensen die misbruik maken van de situatie. Van de zestien watertrucks van de overheid, zijn slechts enkele in rijdende staat. De SWM zal ervoor zorgen dat de trucks in orde gemaakt worden. De SWM-directeur deelt mee dat het bejaardentehuis Symba gratis water krijgt. Mensen die echt niet in staat zijn de kosten te betalen, kunnen contact maken met SWM.

Toen de mensen via de Dienst Watervoorziening water konden bestellen, betaalden zij SRD 1 voor een kubieke meter water. Voor een rit werd SRD 15 betaald. De beheersgebieden van Dienst Watervoorziening zijn overgenomen door de SWM. De bewoners van Pronkweg, Nieuw Amsterdam, Voorburg, Zoelen, Mariënburg, Alkmaar en Tamanredjo moesten SRD 150 betalen voor een rit (18 tot 30 kilometer). Na interventie van de vicepresident is het bedrag teruggebracht naar SRD 90. Gebieden na Tamanredjo, De Hulp en Stolkertsijver hoeven geen SRD 220 te betalen meer, maar ook SRD 90.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May