Padvindsters organisaties staan stil bij 'Meisjesdag'
12 Oct 2016, 02:47
foto
Kabouters bezig met 'kranten estafette'. (Foto's: Surinaamse Padvindsters Gilde)


Het Surinaamse Padvindsters Gilde en Gidsen Suriname, de twee meisjes padvinderij organisaties in Suriname, hebben dit jaar in een gezamenlijke activiteit de Internationale Dag van het Meisje gevierd. Deze dag is op 11 oktober 2012 in het leven geroepen door de Verenigde Naties.

Op deze dag wordt de aandacht extra gevestigd op de rechten van meisjes en op de unieke uitdagingen waarmee zij wereldwijd geconfronteerd worden. Dit is broodnodig, daar schendingen van de rechten van meisjes, genderongelijkheden tussen meisjes en jongens en verschillende vormen van misbruik en geweld tegen hen, in vele landen nog schering en inslag zijn. Meisjes over de gehele wereld hebben nog iedere dag te maken met discriminatie en geweld.

De twee padvinderstersorganisatie hebben gistermiddag enkele activiteiten gehouden, waaronder een speurtocht, spelletjes en zang. Al deze activiteiten draaiden rondom het thema voor 2016: Girls’ progress = Goals progress. De doelen waar het hier om gaat, zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Enkele van deze doelen zijn in het programma dat uitgevoerd is gewerkt, waaronder gezondheid, gendergelijkheid, economische groei en vrede. De kabouters, padvindsters en gidsen hebben via zang en spel, spelenderwijs stilgestaan bij deze doelen tijdens een gezellige, maar ook leerrijke middag.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May