Beurs over kanker om taboe te doorbreken
11 Oct 2016, 14:02
foto


Om het taboe op kanker te doorbreken, houdt het Radiotherapeutisch Centrum Suriname (RTCS), een afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo,
open dag/kankerbeurs. In Suriname rust een groot taboe op kanker. Hierdoor zoeken mensen te laat hulp of komen in een later stadium voor behandeling.

Wanneer kanker in een vroeg stadium ontdekt wordt, is de kans op genezing groot. RTCS zegt in een persbericht 'state of the art apparatuur' te hebben voor zowel uitwendige als inwendige bestralingen van de kankerpatiënten.

De open dag wordt gehouden op 15 oktober op het RTCS- complex aan de Flustraat van 9:00-14:00 uur. Naast het RTCS doen ook mee de Stichting Pink Ribbon, Prostaat Kanker Vereniging Suriname, Stichting Lobi, Surinaamse Kanker Vereniging, Stichting Millendia thuiszorg en oncologie unit AZP.

Er zal informatie verschaft worden over onder andere: wat is kanker?, wat zijn de klachten?, wat kunt u zelf doen?, de behandelingsmogelijkheden in Suriname en de behandeling die in het RTCS wordt gegeven aan de kankerpatiënten. De nadruk zal worden gelegd op het feit dat kanker te genezen is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May