Jaïr Tjon En Fa zet historische prestatie neer
11 Oct 2016, 02:36
foto
Jaïr Tjon En Fa en coach Tony Dieguez voor de start van de match sprint. (Foto: Collectie Jaïr Tjon En Fa)


Jaïr Tjon En Fa ziet de behaalde successen op de Panamerikaanse kampioenschappen als een goede voorbereiding op de UCI World Cups die van november tot en met februari worden verreden. De sporter heeft Suriname een zilveren plak bezorgd op het onderdeel 200m sprint bij de Panamerikaanse kampioenschappen baanwielrennen die van 5 tot en met 9 oktober zijn gehouden in Aguascalientes, Mexico. De prestatie van Tjon En Fa is historisch, omdat dit de eerste keer is dat een Surinamer een medaille behaalt op de Panamerikaanse kampioenschappen baanwielrennen.

Tjon En Fa kwalificeerde met de op twee na snelste tijd van 9,657 seconden. De beste kwalificatietijd was voor de Colombiaan Fabian Puerta, die later in de finale de Surinaamse renner het goud onthield. Op weg naar de finale versloeg Tjon En Fa in de zestiende tot en met de kwartfinale achtereenvolgens: LuisAndres Alban (Ecuador), Pablo Perruchoud (Argentinië), Leandro Botasso (Argentinië) en Santiago Ramirez (Colombia). Aan de Panamerikaanse kampioenschappen nemen de landen uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika alsmede die uit het Caraïbisch gebied deel.
Ruim een week eerder heeft Tjon En Fa Suriname ook op de kaart gezet door tweemaal goud te behalen op de Milton International Challenge p/b Lexus in Canada. Dit deed hij op de onderdelen 200m sprint en Keirin.

Van 9 tot en met 11 november zal de Surinaamse baanwielrenner zijn opwachting maken in Apeldoorn-Nederland voor de UCI World Cup II. De overige World Cups waaraan Tjon En Fa zal deelnemen zijn de WC III van 17-19 februari 2017 in Cali-Colombia en de WC IV van 25-26 februari in Los Angeles-USA. De World Cups worden georganiseerd in aanloop naar de Wereldkampioenschappen 2017 in maart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May