SPSB zal zich verder toeleggen op financiering woningbouw
11 Oct 2016, 01:07
foto
SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto


De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) zal zich verder toespitsen op financiering van de bouw van woningen. De bank zal ook inspelen op gebieden waar er nog geen bancaire faciliteiten zijn. Directeur Ginmardo Kromosoeto denkt aan woningbouwprojecten die via het woningbouwfonds van de overheid, gefinancierd zijn. SPSB is de beheerder van dit fonds. Op 20 oktober wordt een delegatie van Broad Homes Industrial International Company Ltd uit China, hier verwacht. Kromosoeto zegt in gesprek met Starnieuws dat het papierwerk om alles rond te hebben, heel veel tijd heeft gevergd.

Broad Homes heeft in 2015 te Smalkalden, Para, een ‘huizenfabriek’ geopend. Er is US$ 500 miljoen beschikbaar voor de bouw van huizen. De SPSB-topper deelt mee dat de laatste hand wordt gelegd aan de formaliteiten en de juridische aspecten. Er is grote behoefte aan huizen. In het begin van het huizenbouwproject van de overheid ging de bouw voortvarend, maar de vraag was enorm. De SPSB hoopt dat er weer een vaart komt in de bouw wanneer Broad Homes kan beginnen met de bouw.

Kromosoeto merkt op dat er huizen zijn gebouwd onder andere te Hanna's Lust, Richelieu, Leiding 10 A, Oldenburg. Hier heeft de bank een bijdrage geleverd bij de financiering. De bankier vindt het logisch dat waar er nog geen bancaire mogelijkheden zijn, op ingespeeld zal worden. Hierdoor is de bank beter bereikbaar voor de gemeenschap. De bank is bezig om haar diensten uit te breiden en meer gebruik te maken van de technische mogelijkheden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May