SLM en Beijing willen samenwerken op luchtvaartgebied
11 Oct 2016, 00:02
foto
SLM-directeur Robbi Lachmising (r) ondertekent de Letter of Intent met de vertegenwoordiger van Beijing BG Transportation Equipment Company Ltd.


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft de intentie om samen te werken met Beijing BG Transportation Equipment Company Ltd. SLM-directeur Robbi Lachmising heeft daartoe een intentieverklaring getekend met de in China gevestigde luchtvaartmaatschappij.

Beide bedrijven hebben het voornemen om samen te werken op het totale luchtvaartgebeuren in Suriname. “Wat niet binnen de competentie van de SLM ligt, daar willen wij een bemiddelende rol in spelen,” zegt directeur Lachmising aan Starnieuws. Hij denkt daarbij aan de upgrading van en investeringen in de luchthaven, die onder het beheer van de NV Luchthavenbeheer valt.

Over een vergelijking tussen de 'grote' Chinese maatschappij en de 'kleine' SLM wil Lachmising niet weten. “Wij hebben met onze 500.000 inwoners de beschikking over vier vliegtuigen. Beijing Transportation heeft op een bevolking van drie miljard, 98 vliegtuigen,” omschrijft hij. “Dan zitten wij toch goed en bestaan bovendien al 55 jaar.”

De Chinese onderneming is geïnteresseerd in een luchtvaartlijn naar Cuba, vertelt Lachmising. “Wij vliegen naar Cuba en zij brengen hun passagiers naar Cuba.” De directeur was samen met Clyde Cairo van Flight Development & Planning op uitnodiging van de Chinese luchtvaartmaatschappij van 16 tot 20 september in Beijing. Eind oktober begin november komt er een delegatie van de onderneming naar Suriname. Eén van de prioriteiten bij dat bezoek zijn besprekingen over het leasen van vliegtuigen.

De SLM-topman zegt dat drie toestellen van het bedrijf over drie jaar moeten worden vervangen. Er zal worden nagegaan of de SLM drie toestellen gaat huren of het kan doen met twee toestellen op de regionale routes. “We moeten efficiënter gaan werken,” benadrukt Lachmising. Daartoe worden ook gesprekken gevoerd met de Nederlandse touroperator TUI. “De gesprekken zijn nog in een beginfase, maar gaan over samenwerking op de Mid-Atlantische route.” TUI heeft zijn eigen toestellen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May