Reactie op artikel: In memoriam Frits Puperhart
10 Oct 2016, 12:57
foto


In het emotioneel beschreven artikel van Mark U. Karg, neemt hij de lezer en het sportminnende publiek, terug in de geschiedenis, waar u met veel respect en heimwee aan terugdenkt.

De schrijver geeft een reflectie over de periode 1970-‘80 waarin Suriname en zijn voetballers bijzondere sportprestaties hebben geleverd van ongekende hoogten.
De schrijver blikt terug op de bijzondere prestaties van voetballers van toen, van wie, als je de namen thans leest, rillingen veroorzaken: inderdaad 'discipline en karakter', zoals de heer Karg terecht verwoordt. Trouwens nog twee namen komen er bovenop, van wie vermelding bij dezen: Bil Waterval, (eerst Transvaal en die later bij Jai Hind zijn sporen heeft verdiend) en voetballer Demon, PVV, een voorhoedespeler van onvoorspelbare gevaarte. Een bijzondere waardering voor deze twee voetballers, die eveneens een plaats verdienen in het onderhavige artikel.

De schrijver gunt terecht aan wijlen Frits Purperhart, een van de exponenten uit deze periode, een bijzondere en verdiende plaats. Tezamen met de andere voetballers, coaches en verslaggevers, is inderdaad de naam Frits Purperhart diep gegrift in de harten van iedere burger uit die tijd. Zij hebben Suriname getild naar hogere niveaus, zonder ego’s of eigen belang. Het waren burgers die met weinig steun en karige middelen, echter gedreven door een gemeenschappelijk doel, hun krachten hebben gegeven, voor Suriname. Wijlen Frits Purperhart, ook bij mij enkel bekend via de media en pers, echter aangrijpend in emoties voor zijn prestaties en kundigheden, verdient terecht, alle respect in het mooi geschreven artikel van Karg.

Zouden wij uit respect voor deze zoon uit Suriname, niet een jaarlijks voetbalevenement kunnen wijden, zoals 'het Frits Purperhart Toernooi'. Zouden wij dan niet een prijs kunnen geven aan het beste sportieve team in zo een evenement, dat de geest van toen uitdraagt?

Frits Purperhart, bedankt voor uw bijdragen in de sportwereld, voor uw voorbeeldigheid en respect voor land en volk, en schrijver Karg: een terechte plaats in uw mooi beschreven artikel ter ere van het verlies van onze bijzondere sport held.

Sardhanand Panchoe, Kampala, Oeganda
10 oktober 2016
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May