ABOP: Vrijheid en bundeling basis voor elke ontwikkeling
10 Oct 2016, 06:38
foto


Het is 256 jaar geleden dat het bestuur van de Nederlandse kolonie Suriname, op 10 oktober 1760 geforceerd werd om met de Marrons vrede sluiten. Geforceerd vanwege de vrijheidsstrijd die toentertijd door onze Surinaamse broeders gevoerd werd. Deze strijd moet voor elke Surinamer een bron zijn om kracht uit te putten. Wij mogen met trots zeggen, dat een Europees leger door Surinamers op Surinaams grondgebied is verslagen. Dit gegeven toont het uithoudingsvermogen, de innovativiteit en kracht die leeft in het Surinaamse volk. Vanaf 1974 wordt deze dag jaarlijks op 10 oktober herdacht. Wij genieten elke dag van de vrijheden waar onze voorouders voor hebben gevochten.

De keuze voor het voeren van strijd is nooit makkelijk. De strijd voor vrijheid vormt de basis voor elke ontwikkeling. Echter verschilt de strijd die toen gevoerd is, met die wij heden moeten voeren. De hedendaagse strijd is op economische gebied. De huidige situatie in het land maakt dat veel burgers dagelijks een strijd moeten voeren om het hoofd boven water te kunnen houden.

Maar er is hoop voor ons geliefd Suriname. Er is hoop dat hetgeen waar generaties van Surinamers voor gevochten hebben, niet verloren gaat. Die hoop ligt in samenwerken. Net als hoe de Marrons toen jaren geleden vanuit verschillende delen van Afrika kwamen, vaak verschillende talen spraken en cultuurverschillen hadden, zich hebben samengebundeld en samen de strijd zijn aangegaan, zo moeten wij dat heden ten dagen ook doen. Samen deze economische strijd aangaan om er gezamenlijk weer bovenop te komen. De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij wenst aan de totale Surinaamse samenleving een bezinningsvolle en vrolijke Dag der Marrons toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May