Brunswijk: Politieke macht nodig ontwikkeling binnenland
10 Oct 2016, 01:03
foto
ABOP-leider Ronnie Brunswijk


Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, vindt dat politieke macht en wil nodig zijn om het binnenland daadwerkelijk tot ontwikkeling te brengen. Na de verkiezingen van 2005 en 2010 was er een krachtige aanzet gedaan om de ontwikkeling van het binnenland aan te pakken. Nu zien wij weer een enorme terugval. De medische zorg en het onderwijs zijn beneden maat, zegt Brunswijk in gesprek met Starnieuws.

Brunswijk is er ingenomen mee dat na jarenlange strijd die geleverd is door Marrons, erkenning is gekomen door de instelling van de nationale vrije dag. "In deze precaire situatie waarin het land zich bevindt, is er geen reden om feest te vieren. Wij moeten deze dag gebruiken om ons te bezinnen. Het land maakt moeilijke tijden mee, maar de situatie in het binnenland is nog erger," stelt de politicus.

Voor Brunswijk is met het oog op de verkiezingen van 2020 de grootste prioriteit dat Marronpartijen zich bundelen om de ontwikkeling van het binnenland daadwerkelijk aan te pakken. "De BEP zit in de regering, maar heeft helemaal geen power. Er zijn leiders nodig die daadkracht uitstralen en in staat zijn zaken te realiseren voor het binnenland, dat een enorme achterstand heeft ten opzichte van de kustvlakte," voert Brunswijk aan.

Mensen die hart hebben voor het binnenland moeten nu daadwerkelijk ervoor zorgen dat de achterstand wordt weggewerkt. Ook de Inheemsen moeten een beter bestaan hebben. Op de opmerking dat ook in de NDP Marrons prominent aanwezig zijn, antwoordt Brunswijk dat de mensen daadwerkelijk gevoel moeten hebben voor het binnenland. "Zij moeten zich niet blijven concentreren op Paramaribo alleen", vindt Brunswijk. Hij wenst eenieder een bezinningsvolle Dag van de Marrons toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May