Master opleiding 'ontwikkeling natuurlijke hulpbronnen'
09 Oct 2016, 08:42
foto
'Leadership for specialist training' voor SMNR studenten. (Foto's: FTeW)


De Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname start deze maand weer met een nieuwe groep studenten voor de master opleiding in Sustainable Management of Natural Resources (SMNR). Met deze opleiding moeten de studenten instaat zijn verantwoord onderzoek te doen naar duurzame ontwikkeling van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname. Hiermee zal de ontwikkeling van Suriname naar grote hoogten gebracht worden, zegt opleidingscoördinator Riad Nurmohamed.

Op 7 oktober is een 'SMNR Leadership for specialist' training verzorgd aan de studenten door ‘Get it Training and Consultancy’. Op 8 oktober is een bezoek gebracht aan Peperpot natuurpark en Butterfly park. De studenten zijn nu ready om te beginnen, zegt Nurmohamed. "Zij zijn de nieuwe generatie deskundigen, die hoogstaand wetenschappelijk onderwijs en onderzoek zullen krijgen van lokale en internationale docenten en onderzoekers," beklemtoont de opleidingscoördinator.

De SMNR is een tweejarige Engelstalige onderzoeks-masteropleiding en studenten kunnen zich specialiseren in één van de zeven thema’s: land and water management, renewable energy, mineral resources, biodiversity, sustainable agriculture, sustainable forestry, and natural products. De master opleiding in SMNR is geaccrediteerd door NOVA voor de periode 2015-2021 en wordt voornamelijk gesponsord door de 'Belgian Directorate-General for Development Cooperation (DGDC)' en de 'Flemish Interuniversity Council (VLIR-UOS)'. Nurmohamed zegt dat na tien jaren van VLIR-AdeKUS samenwerking in 2017, binnenkort een beroep zal worden gedaan op Surinaamse bedrijven actief op het gebied van natuurlijke hulpbronnen, om dit programma verder te gaan ondersteunen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May