LVV-minister bedankt agrariërs voor inspanningen
08 Oct 2016, 15:32
foto
Landbouwers vormen de spil van de voedselvoorziening. (Foto: Min. LVV)


“Dank aan alle hardwerkende agrariërs.” Zo spreekt minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) landbouwers, veehouders en vissers toe. Het is vandaag 8 oktober, de dag van de Agrariërs. De bewindsman bedankt deze groep van werkers voor hun bijdrage aan het welzijn van het volk.

“Naast voedselzekerheid zijn ze verantwoordelijk voor voedselveiligheid en dragen ze ook bij aan inkomsten voor eigen onderhoud en of voor het land,” somt de bewindsman de verworvenheden van de agrariër op. Het allerbelangrijkste vindt hij dat de productie van de agrariërs een sociale rust geeft in een land, “omdat er zekerheid is voor voedsel.”

Het ministerie van LVV zal alle ondersteuning blijven geven aan eenieder die wil bijdragen aan een betere ontwikkeling van de agrarische sector, herhaalt de bewindsman. Het departement richt zich zwaar op gewasontwikkeling en diversificatie. Minister Algoe roept de jongeren op om ook hun steentje bij te dragen. Hij wijst erop dat er tegenwoordig sprake is van automatisering binnen de agrarische sector.

Twee jaar geleden, tijdens de Caribbean Week of Agriculture heeft minister Algoe 8 oktober uitgeroepen tot ‘Dag der Agrariërs’. In Guatemala staat deze dag ook in het teken van de agrariërs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May