SOC geeft aanzet tot fysieke innovatie
08 Oct 2016, 09:32
foto
Drew Mitchell uit Canada houdt op uitnodiging van SOC bewustwordingssessies over fysieke gesteldheid.


Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) introduceert Physical Literacy. De overkoepelende sportorganisatie wil de gemeenschap informeren over het belang van een goede fysieke gesteldheid en heeft daarvoor Drew Mitchell, een Canadese deskundige, voor een paar dagen te gast. Mitchell heeft met verschillende relevante actoren bewustwordingssessies gehad om hen te enthousiasmeren voor de nieuwe aanpak. Donderdag zijn er bijeenkomsten geweest met beleidsmakers, jeugdsportleiders en universiteitsstudenten, terwijl er vrijdag en zaterdag een workshop is voor iedereen die affiniteit heeft met de sport.

Volgens Mitchell moet er een diversiteit aan bewegingsvormen aangeleerd worden in de leeftijdsfase van 8-12 jaar, waardoor het kind een brede basis heeft en zich dus kan ontwikkelen tot een completere sporter. Verder gaf hij aan dat deze vaardigheden niet alleen maar nuttig zijn in de sport, maar ook in de strijd tegen obesitas en diabetes. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen over het algemeen te weinig bewegen, terwijl ze teveel consumeren.

De participanten aan de workshop zijn geïnstrueerd om de ouders en leerkrachten om te scholen, zodat die het belang van bewegen kunnen inzien. Zij zijn namelijk onmisbaar in de fysieke ontwikkeling van ieder mens. Hij merkte op dat 45 minuten bewegingsonderwijs per week, veel te weinig is. Hoewel menigeen weet dat bewegen goed is voor de gezondheid, blijkt dat niet uit de acties die worden ondernomen. Ouders moeten hun kinderen meer laten bewegen en minder tijd laten doorbrengen met computers en andere technologische snufjes.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May