Ambulancedienst weet niks van geldvondst in Nederland
07 Oct 2016, 14:50
foto
Het in beslag genomen 2 miljoen door de Nederlandse autoriteiten. (Foto: FIOD)


De stichting Suridocs, Suriname Ambulance & Emergency Medical Services (Suraems) en de overige stichtingen die participeren in het opzetten van een ambulancedienst in Suriname, zeggen niets te maken hebben met de ambulance en het bedrag dat in Vlissingen werd gevonden. De douane en fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) hebben in het dak van een ambulance die geëxporteerd zou worden naar Suriname 2.000.000 euro aangetroffen. De ambulance stond samen met een nieuwe Jaguar op de kade in Vlissingen om verscheept te worden.

De FIOD heeft dinsdag een 44-jarige man aangehouden in zijn woning in Almere op verdenking van witwassen. Het autobedrijf dat het transport van de ambulance en de Jaguar verzorgde, biedt op zijn website diverse dure auto’s te koop aan, maar geeft geen omzet op aan de Belastingdienst. Het vermoeden is, dat het bedrijf criminele gelden witwast door de export van dure auto’s en geld naar Suriname, deelt FIOD mee. Behalve de ambulance werden ook een loods en de woning van de verdachte in Almere doorzocht. Een geldhond van de Douane ontdekte in het dak van de ambulance de 2.000.000 euro in biljetten van 500 euro.

Suridocs en Suraems zeggen in een persbericht uitsluitend zaken te doen met de Baanderij in Gouda die hulpgoederen wereldwijd verscheept voor humanitaire doelen waarbij de verzonden hulpgoederen rechtstreeks bij de hulpbehoevende terecht komt. De Baanderij in Gouda voert de AEO status. Dit internationaal erkende handelskeurmerk is gebaseerd op de wijze waarop wereldwijd opererende bedrijven omgaan met de verantwoordingsplicht voor de veiligheid en beveiliging van de toeleveringsketen.

“Er zijn meer telefoontjes van nieuwsgierigen naar onze stichtingen geweest naar aanleiding van dit incident. Dit is een veel groter aantal dan het aantal mensen dat bereid was ons project te ondersteunen. Wij hadden juist gehoopt dat men meer interesse zou tonen in hulp aan Suriname en minder energie in zaken die hiermee niets te maken te hebben. Vanuit ons bestuur en de overige stichtingen hopen we dat iedereen ons initiatief voor betaalbare betere ambulancezorg gaat ondersteunen," zeggen de gezamenlijke stichtingsbesturen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May