Surinaamse Postspaarbank wil 'samen groeien'
07 Oct 2016, 08:33
foto
Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank. (Foto: Raoul Lith)


Met de waarden 'groei, dynamiek, kracht en vertrouwen', die volgens directeur Ginmardo Kromosoeto, het fundament vormen van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), is de nieuwe huisstijl en het logo van deze bank gepresenteerd. Volgens de bankier is de gedachte achter de nieuwe identiteit te tonen dat de SPSB er nog is, en zeker ook een bijdrage zal moeten leveren aan de verdere ontwikkeling van het land en om de gemeenschap te ondersteunen.

Met als slogan 'groeien doen we samen', geeft de SPSB aan dat behalve het maken van winst, de instelling ook belangrijke maatschappelijke functies in de gemeenschap vervult en 'van oudsher' bekend staat als Spaarbank. Kromosoeto zegt dat de financiële instelling als staatsbank primair het publieke belang voor ogen heeft, met de nadruk op ontwikkeling van de samenleving en economische groei. Kromosoeto noemt daarbij woningfinanciering voor sociaal zwakkeren en het helpen van scholieren en studenten met studiefinanciering.

Kromosoeto zegt aan Starnieuws dat een van de uitdagingen is om ervoor te zorgen dat “we weer in lijn zijn met die technologische mogelijkheden. Hij geeft aan dat de technologie de bank een beetje heeft ingehaald. “We moeten bereikbaar zijn voor de gemeenschap, daar waar er nog geen bancaire faciliteiten zijn, de gemeenschap bedienen. Er is nog heel veel werk voor banken in Suriname.”

De bankier vindt dat de ontwikkeling van mensen wordt achtergehouden als er geen mogelijkheden zijn om te bankieren. Daarom kijkt de SPSB ook naar locaties waar mensen wel werken en wonen, maar er geen bankfaciliteiten zijn. Kromosoeto noemt als voorbeeld op de woningbouwprojecten zoals Hanna’s Lust en Richelieu. Verder is de financiële instelling bezig met het in orde maken van de website, internetbanking en sms-diensten. Hij geeft aan dat technologie goed beheerd moet worden. “Kredietfaciliteiten voor gepensioneerden was een heel groot verzoek, daar gaan we invulling geven en ook support voor kinderen die moeten sparen”, noemt Kromosoeto verder als toekomstige uitdagingen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May