President onder de indruk van ambassade complex VS
07 Oct 2016, 04:57
foto
President Desi Bouterse brengt een toost uit na zijn speech. Hij heft het glas samen met de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan. (Foto: Amerikaanse ambassade)


Suriname is van plan om milieuwetten volgens het Amerikaanse model te maken. Dit heeft president Desi Bouterse meegedeeld bij de opening van de nieuwe Amerikaanse ambassade. Bouterse is zeer onder de indruk van het complex en de milieuwetten van de Verenigde Staten. Het complex typeert hij als een ‘landmark’ en de milieuwetten ‘the golden standard’.

Bouterse heeft woensdag de ‘keynote speech’ gevoerd bij de 'Dedication Ceremony' van het ambassade complex. In zijn toespraak heeft de president aangehaald de eeuwenoude band met Amerika, de gelijkenissen met Suriname, de resultaten van en de mogelijkheden die de relatie met zich meebrengt, en dat de band alleen maar steviger zal worden.

Bouterse wees op de kwaliteit van de Amerikaanse milieuwetgeving. “Deze mechanismen zijn in ons optiek ‘golden standard’ voor milieuwetgeving,” stelt hij. “Suriname is van plan om nauwer samen te werken met uw ambassade om de relevante instituten in staat te stellen om een soortgelijk wettelijk raamwerk te produceren,” kondigt Bouterse aan. “Dit raamwerk moet de balans brengen in het beschermen van het milieu en de duurzame exploitatie van onze natuurlijke hulpbronnen.”

De president is in zijn toespraak vaker complimenteus geweest over het complex. “Jullie zijn van een kleine consult overgegaan naar het grootste architectonische bouwwerk van Paramaribo,” haalt hij aan. “Gefeliciteerd met het neerzetten van deze ‘landmark’ die symbool staat voor de hoge kwaliteit van de relatie waar beide landen naar streven.” De ambassade is met het doorknippen van een lint officieel geopend. Bouterse heeft getoost op een ‘long lasting’ relatie met Amerika. “Leve Amerika, leve Suriname.“Ik feliciteer jullie met een excellente verrijking van Paramaribo. Ik ben ervan overtuigd dat de ambassade een symbool zal zijn van de solide relatie die er is in handel, de economie en een brede samenwerking in met name biodiversiteit en klimaatsverandering.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May