Gids met wijzigingen arbeidswetgeving uit
06 Oct 2016, 23:08
foto
V.l.n.r: Glenn Piroe, minister Soewarto Moestadja van Arbeid en Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank. (Foto: Arbeid)


De wijzigingen in de arbeidswetgeving in het kader van het Decent Work Country Programme Suriname, zijn opgenomen in de tweede druk van het boek Gids Arbeidswetgeving Suriname van Glenn Piroe. Er zijn intussen zes wetten aan de Nationale Assemblee aangeboden, die ook in het boek zijn besproken. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid zegt dat de gids zal worden bijgesteld wanneer nieuwe wetten worden aangenomen.

De overhandiging van het boekwerk, dat ingaat op verschillende sociale wetten en het ontslagrecht, was gisteren op het hoofdkantoor van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De publicatie is een samenwerking tussen de SPSB en het ministerie van Arbeid. Minister Soewarto Moestadja en de directeur van de SPSB Ginmardo Kromosoeto, schreven het voorwoord bij de tweede druk.

In de gids gaat Piroe in op de Wet Minimumuurloon, de Wet Basiszorgverzekering en de Pensioenwet. Ook zijn in deze publicatie Surinaamse vonnissen opgenomen en uitspraken van de Nederlandse rechter. Moestadja gaf aan dat deze publicatie gezien moet worden in public private partnership verband en sprak evenals Piroe, zijn dank uit aan de SPSB-directeur.

Deze publicatie zal te verkrijgen zijn in de handel en kan gebruikt worden door werkgevers- en ondernemersorganisaties, NGO’s, vakbonden, studenten en investeerders, zegt de voorlichting van het ministerie van Arbeid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May