Moordverdachte: 'Ik heb Naomie niet vermoord'
07 Oct 2016, 00:01
foto


Mahesh H. staat terecht voor moord op zijn vriendin Naomie Dhanradj (32). Na het feit gepleegd te hebben, heeft de verdachte het ontzielde lichaam op zijn achtererf begraven. Dit gebeurde afgelopen april. De verdachte is op de rechtszitting van donderdag gehoord door rechter Sieglien Wijnhard. De man beweerde dat hij Naomie niet vermoord heeft, maar slechts omhelsd had. Ook ontkende hij dat er onenigheid tussen hen was op die bewuste dag.

De verdachte beweerde dat hij de avond ervoor bij Naomie geslapen had. Toen ze wakker werden, vroeg zij hem om wat eten te halen en maandverband te kopen voor haar. Ze menstrueerde en zou niet koken. Hij ging naar de winkel en haalde de boodschappen. Ze hebben samen uit een glas alcohol genuttigd. Daarna hoorde hij haar in de keuken praten en nam een kijkje. Ze was aan de telefoon. Hij wist niet dat zij een telefoon had.

Toen de telefoon weer overging, pakte zij het toestel en gooide het uit het raam. Hij vroeg haar wie het was. Ze zei toen dat ze het niet wist. Hij omhelsde haar en bleef vragen. Ze zei toen dat hij haar los moet laten en dat zij dan alles zal vertellen. Toen hij haar losliet, zakte ze in elkaar. Hij probeerde haar water te laten drinken, maar er kwam schuim uit haar mond. Hij deed de ventilator aan en legde haar op bed. “Ze was altijd kortademig en ik dacht dat ze weer bij zou komen. Ze raakte vaker bewusteloos en na ongeveer twee uren, kwam ze dan weer bij. Ik dacht dat ze misschien door het nuttigen van alcohol buiten bewustzijn was geraakt”, verklaarde Mahesh H. Hij liet haar in de woning achter en vertrok naar zijn vrouw.

Vrouw begraven
Vier uren later kwam hij terug en merkte hij dat ze nog steeds bewusteloos lag. Hij tilde haar op, bracht haar naar de auto en zou met haar gaan chillen. Hij sprak met haar, maar ze gaf geen antwoord. Hij nam haar mee naar zijn woning en parkeerde het voertuig in de garage. Hij pakte haar bij haar armen en sleepte haar naar zijn achtertuin. Hij legde haar onder een boom en dekte haar met een zinkplaat af. Daarna ging hij zijn woning binnen, maar kon niet slapen.

De volgende dag ging zijn vrouw naar het werk en de kinderen naar school. Hij ging een kijkje nemen en merkte toen op dat ze helemaal koud en verstijfd was. Toen drong het tot hem door dat zij dood was. Er was een gat van een oude plee op het achtererf. Hij maakte dat gat groter en begroef haar daar.

Wijnhard vroeg hem waarom hij Naomie naar zijn huis gebracht had en haar op het achtererf liet, als hij nog twijfelde of zij nog leefde. “Ik wilde haar dichtbij mij hebben, omdat ik erg veel van haar hield. Ik dacht dat ze misschien bij zou komen en daarom had ik haar onder de boom gezet”, meende de verdachte. De officier van justitie en de kantonrechter konden het niet snappen dat de verdachte uit liefde het slachtoffer sleepte naar het erf, haar onder een boom liet om bij te komen en bij een oude plee begroef, zonder medische hulp gezocht te hebben.

Getuigen
Buurtbewoners en familieleden hadden verklaard dat de verdachte Naomie vaker mishandelde en haar bedreigde met de dood. Hij was hiervoor al drie keren opgesloten. Op die bewuste dag hoorden zij Naomie gillen, maar dachten dat het weer om een ruzie ging. Een getuige had ook gezien dat Mahesh H. een spuitje en een kleine fles gramoxone uit zijn auto weghaalde en in de garage plaatste. De spullen werden door de politie daar in beslag genomen. De man zei dat het om een ander middel ging. “Het is een middel voor bloemen en Naomie gaf de plantjes een spuitje daarmee. En het bloed dat in het voertuig was aangetroffen, was menstruatiebloed. Ze menstrueerde die dag”, beweerde de verdachte.

De rechter confronteerde hem met het rapport van de patholoog-anatoom. Na obductie bleek dat zij mishandeld en gewurgd was. De verdachte bleef ontkennen en beweerde dat hij haar slechts omhelsd had. De rechter voerde aan dat de man bekend staat om zijn agressief gedrag. Ook zijn vrouw had eens de relatie met hem willen beëindigen, maar hij had haar toen bedreigd. Hij zou haar en het kind afmaken. Hij sleepte haar in zijn voertuig en reed weg. Op een gegeven moment zag zij kans om te vluchten en deed toen aangifte bij de politie. Deze zaak zal op 20 oktober verder behandeld worden. De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Georgette Leter.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May