Lovende woorden voor brandweercommandant Jakhari
06 Oct 2016, 12:24
foto
Radjen Jakhari is beëdigd als brandweercommandant. President Desi Bouterse speldt de versierselen behorende bij de rang van commandeur op. (Foto's: Raoul Lith)


Bij de plechtige benoeming en beëdiging van brandweercommandant Radjen Jakhari zijn veel lovende woorden geuit aan zijn adres. De ceremoniële handelingen die behoren bij deze functie, zijn gepleegd door president Desi Bouterse. De eed werd afgelegd in handen van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. Minister Jennifer van Dijk-Silos is ervan overtuigd dat - gezien de gedrevenheid van de hoofdcommandeur - hij in staat zal zijn de missie van de brandweer te volbrengen.

Jakhari, Bouterse en Van Dijk-Silos stonden allen stil bij de grote bijdrage die de vorige brandweercommandant Cecil Waal heeft geleverd. Hij heeft 41 jaar zijn krachten gegeven en is nu met pensioen. Waal was niet aanwezig bij de ceremoniële overdracht. De functie werd vanaf november vorig jaar waargenomen door Jakhari. De president haalde aan dat de commandant, gezien de bijdrage van zijn voorganger, zich enorm moet inzetten om verder uit te stijgen.

Minister Van Dijk-Silos merkte op dat het Korps Brandweer Suriname ondanks de moeilijke omstandigheden nooit heeft geklaagd. Met grote inzet wordt het werk gedaan. De flexibele houding van de brandweerchef is ook te merken bij het gehele korps. De bewindsvrouw zegde alle ondersteuning toe. Jakhari beloofde om met alles wat zijn vermogen ligt, samen met de rest van het korps, de brandweer naar grotere hoogten te leiden. Er was ook een delegatie van de Franse brandweer aanwezig bij de plechtigheden. Na de beëdiging werd een defilé gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May