Senioren op educatieve tocht naar Creola
04 Oct 2016, 10:20
foto
De senioren burgers genieten op Creola van wat versnaperingen. (Foto's: Stg. Het Blauwe Nest)


Senioren burgers verdienen het om zich ook te kunnen ontspannen en zich te vergewissen van positieve projecten. Roel Leming, voorzitter van het dorpsbestuur Creola, vindt het belangrijk dat de grondleggers die aan de bouwstenen hebben gewerkt van de Surinaamse samenleving ondanks de precaire financiële situatie ontspanning verdienen.

De stichting MOS te Creola en de Stichting ‘Het Blauwe Nest’ hebben de senioren een Bigi Sma Dey geschonken. Veertig senioren burgers zijn op 25 september naar Creola vervoerd, waar zij een rondleiding hebben gehad op de plantage. Zij hebben uitleg gekregen over podosiri waarmee de plantage nieuw leven is ingeblazen. De senioren burgers hebben kunnen genieten van de producten die de plantage voorbrengt, waaronder kokoswater en podosiri- en sinaasappelsap.

De dag is opgeluisterd door kwatro-muziek en zijn er liederen van vroeger gezongen. De organisatoren en de senioren burgers kijken terug op een heerlijke educatieve dagtocht naar Creola, die is gehouden in verband met de Internationale Seniorendag op 1 oktober.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May