Winkelier Apoera staat terecht voor ontucht
04 Oct 2016, 17:18
foto


Hemantkoemar R. (55) wordt ervan verdacht ontucht met een negenjarig meisje gepleegd te hebben te Apoera. De verdachte is winkelier. Hij zou ontucht met het meisje gepleegd hebben en gaf haar snoepjes om niets te vertellen. Echter, ontkent de verdachte iets gedaan te hebben met het kind.

Uit het rapport van de gynaecoloog blijkt dat er niets mis is met het geslachtsorgaan van het kind. Ook zijn er geen scheurtjes of forcering onder de huid waargenomen. Raadsman Irvin Kanhai voerde aan dat zijn cliënt onterecht aangehouden is, omdat een gezondheidsassistent geconstateerd heeft dat er bloedingen waren. Hij stelde vast dat er ontucht is gepleegd met het kind. De advocaat kan het niet vatten dat iemand die niet deskundig is dit soort onderzoekingen gepleegd heeft. Kanhai vindt het erg dat zijn cliënt op basis van een onderzoek van een ondeskundige in verzekering is gesteld.

Officier van justitie, Nirmala Maikoe, voerde aan dat de man niet alleen op basis van de verklaring van de assistent is aangehouden. Er zijn getuigen gehoord in deze zaak. Er was een gat in de kamerdeur en andere kinderen die in de winkel waren gluurden naar binnen en hebben gezien dat de man het meisje aanrandde. Het slachtoffer heeft verklaard dat de man twee keren toe geprobeerd heeft om ontucht te plegen bij haar. Volgens Kanhai is het slachtoffer inconsistent in haar verklaringen.

Het verzoek van de raadsman om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te schorten, werd afgewezen door kantonrechter Ingrid Lachitjaran. Ze merkte op dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan. Verder zag ze dat het rapport van de gynaecoloog in het Engels is opgemaakt. De verdachte is van Guyanese afkomst. Er is een vertaalde versie die door een huisarts is opgemaakt waarin niet is opgenomen wat in het originele document staat. De kantonrechter benadrukte dat het nooit mag voorkomen dat een gezondheidsassistent naar de vagina van iemand kijkt. Dit soort handelingen keurt zij sterk af. Op 17 oktober zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May