Geslaagde DA’91/SPA vakantiespelen in districten
03 Oct 2016, 18:47
foto
DA'91-voorzitter Angelic del Castilho, met enkele van de kinderen. (Foto's: DA'91)


Het DA’91/SPA Partnerschap hield zondag te Peperpot, Commewijne, zijn laatste vakantiekinderactiviteit. Het thema was 'Dieren, Planten, Milieu’. Ruim 250 jongeren en kinderen hebben meegedaan aan deze activiteiten, waarbij er is gespeeld, gelezen en voorgelezen. Eerder zijn ook kinderen van Groningen, Saramacca en La Vigilantia, Para, beziggehouden met sport en spel.

Het doel van deze activiteiten was niet alleen recreatie te bieden aan de kinderen in de districten, maar om tevens teamspirit en een verhoogd zelfvertrouwen aan te kweken, zegt de voorlichting van DA’91. Velen maakten gebruik van de gelegenheid om bij de eveneens gehouden bunkopuseri, voor een zacht prijsje goede kleding, schoeisel, boeken en overige zaken aan te schaffen. De opbrengsten zullen worden besteed aan een sociaal doel.

Het Partnerschap bracht in Commewijne een bezoek aan het kinderhuis Leliëndaal en trakteerde de net teruggekeerde 82 pupillen op een maaltijd. De besturen en jongeren van DA’91 en SPA zullen na evaluatie, de plannen vormgeven voor soortgelijke activiteiten in het komend jaar, zegt DA’91.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May