Hortence Promes neemt over van Jhagroe bij SPI
03 Oct 2016, 06:46
foto
Hortence Promes, de nieuwe directeur van SPI.


Hortence Promes neemt het roer op het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) over van Randjiet Jhagroe, die met pensioen gaat. Promes was onder andere onderdirecteur van het Albert Cameron Instituut en docent op het Instituut voor de Opleiding van Leraren.

De nieuwe SPI-directeur beklemtoont het belang van onderwijsgevenden in het leven van kinderen. Zij leveren niet alleen bewust en onbewust een bijdrage aan de houding waarop kinderen in de wereld staan, maar oefenen ook invloed uit op de manier waarop kinderen tegen dingen aankijken. Ieder kind ontwikkelt zich in de interactie tussen mens en wereld. Kinderen worden op school voorbereid om als burger deel te nemen aan de maatschappij, stelt Promes.

Het SPI levert een groot deel af van deze onderwijsgevenden. Een gezonde verbinding tussen onderwijs en samenleving acht de nieuwe directeur dan ook heel belangrijk. Promes zegt vorm te zullen helpen geven aan de uitvoering van de visie achter de Nieuwe Leerkracht en zich samen met het lerarenteam te richten op gedegen oplossingsmodellen voor de problemen door het nieuwe systeem die door zowel leraren als studenten worden ervaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May