Opkikker voor onderwijsgevenden bij start schooljaar
21 Sep 2016, 20:22
foto


Dit jaar wordt de Moravian Teacher’s Day (MTD) van de Stichting Onderwijs der EBGS voor de achtste keer gehouden, en wel op donderdag 22 en vrijdag 23 september. Het thema voor dit jaar is ‘Succesvol communiceren brengt ons naar de top’. De activiteit heeft als doel het onderwijsgevend personeel een boost te geven voor de start van het schooljaar. Dit moet leiden tot betere leerlingresultaten.

Sinds september 2013 worden ook deelnemers van de Openbare scholen als de Federatie Instellingen van het Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) toegelaten om deel te nemen aan de MTD dagen. De trainingsdagen worden gehouden in het gebouw van de FHR School of Business aan de Burenstraat. Het trainingsaanbod bestaat uit 34 onderwerpen. Deskundigen uit diverse disciplines zullen hun expertise delen met de aanwezigen, zegt de Stichting Onderwijs der EBGS in een persbericht.

De Stichting Onderwijs der EBGS heeft sinds 2009 tot en met 2011 de MTD gehouden onder het thema ‘Empowerment’. De afgelopen jaren is het trainingsaanbod uitgebreid en verdiept. Het streven is dat het EBGS onderwijs tot de top 5 scholen zal behoren, daarom zijn in voorgaande schooljaren zowel medewerkers van het centraal bureau als schoolleiders en leerkrachten een persoonlijke en onderwijskundige verbreding en verdieping ondergaan door middel van training en coaching n.a.v. uitgangspunten, kenmerken en ontwikkelingsfasen van “High Performance Schools by Making Shift Happen”.

Vanaf 2010 tot heden is er ook geïnvesteerd in de persoonlijke – en onderwijskundige competenties van schoolleiders door middel van training en coaching in Teambuilding, Conflicthantering, Samenwerken, High Performance Schools en Effectieve Communicatie, zegt de stichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May