Indonesië: Overstromingen doden minstens 20 personen
21 Sep 2016, 13:32
foto
Bewoners onderzoeken een gebied in Garut dat is verwoest na overstromingen als gevolg van stortregens.(Foto's: Reuters)


Indonesische opsporings- en reddingsteams zoeken naar slachtoffers van overstromingen die minstens twintig mensen heeft gedood en honderden huizen heeft beschadigd. De overstromingen hebben het gebied Garut, ongeveer 200 km ten zuidoosten van de hoofdstad Jakarta getroffen na stortregens op dinsdag.

"We hebben gerapporteerd dat we twintig lichamen hebben geborgen, waarvan we vijftien hebben geïdentificeerd,” zegt Endah Trisnawati, een lid van een politie-eenheid die slachtoffers van rampen identificeert. Het is onduidelijk hoeveel mensen worden vermist. Maar sommige ambtenaren in het gebied stellen dat het aantal vermisten zou kunnen oplopen tot vijftien. Sommige media hebben gemeld dat bijna twintig mensen worden vermist.

De autoriteiten zeggen dat de zoek- en reddingsoperaties doorgaan. Militairen en vrijwilligers hebben geholpen met de evacuatie van 1.000 bewoners van het gebied.
Het puin dreef mee met het teruglopend water in overstroomde dorpen en er is wijdverspreide schade aan voertuigen en gebouwen aangericht. Overstromingen en aardverschuivingen komen vaak voor in Indonesië, vaak veroorzaakt door hevige regen gedurende deze tijd van het jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May