VS-ambassadeur op bezoek bij NPS-voorzitter Rusland
20 Sep 2016, 22:08
foto
De Amerikaanse ambassadeur, Edwin Nolan, op bezoek bij NPS-voorzitter Gregory Rusland. (Foto: NPS)


De ambassadeur van de Verenigde Staten (VS), Edwin Nolan, heeft dinsdag een bezoek gebracht aan NPS voorzitter Gregory Rusland in het partijcentrum Grun Dyari. De diplomaat gaf aan dat de VS op diverse gebieden een samenwerking heeft met Suriname, waaronder projecten ter ondersteuning van de politie, controle op de trafficking in persons, training in complex financial crimes, rehabilitatie van scholen. Diverse onderwerpen werden besproken die te maken hebben met de ontwikkelingen in Suriname en de VS, deelt de NPS mee.

Een belangrijke activiteit in de bereikbaarheid van de beide landen is de uitvoering van directe vluchten tussen Suriname en de VS. Dit proces is afgerond en de eerste vluchten hebben reeds plaatsgevonden. Naar voren kwam ook dat de VS zijn ondersteuning geeft via onder andere het Internationaal Monetair Fonds, waar de VS 20% van de fondsen bijdraagt. Momenteel maakt Suriname gebruik van deze fondsen, echter moeten aan de voorwaarden die afgesproken zijn, worden voldaan. Bekend is dat maatregelen die getroffen moeten worden hard bij het volk aankomen maar dat als Suriname niet voldoet aan de afspraken het land het gevaar loopt dat de middelen worden stopgezet en de andere financierders op basis daarvan ook hun financiering kunnen stopzetten.

Tijdens het onderhoud is eveneens besproken de mogelijke ondersteuning voor investeringen van Amerikaanse bedrijven. Suriname is niet in vizier van Amerikaanse bedrijven maar er kan altijd gekeken worden naar de mogelijkheden op dit gebied. "Newmont begint reeds binnen enkele weken met de productie van goud en hopelijk zal die activiteit een significante bijdrage kunnen leveren aan de financiële situatie van Suriname. In de begin fase zullen de investeringen terug betaald moeten worden en het kan jaren duren voor we overall echt iets van de activiteiten van dit bedrijf zullen merken," zegt de NPS-voorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May