Natio niet overtuigend langs Jong Rambaan
19 Sep 2016, 04:42

De nationale voetbalselectie nam het op de tweede speeldag zondag in het André Kamperveen stadion, in de Stars Cup 2016 op tegen Jong Rambaan. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met enkele hoge staaltjes. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-0 voor natio. De winst was niet overtuigend.

Duidelijk was dat de ploeg uit Wanica niet onder deed voor de tegenstander. Natio speelde georganiseerd. In de eerste 25 minuten kwam de ploeg zeker drie keer dichtbij een doelpunt. Jelani Djemisi die pas in de selectie is gehaald, was bij geen van deze kansen trefzeker. Natio was duidelijk beter op de bal. De ogen waren gericht op de selectie, maar doeltreffend was zij niet in deze eerste speelhelft.

Ook in de tweede helft was de eerste goede kans voor natio. Djemisi kreeg een voorzet. Hij stond vrij op rechts, maar zijn volley mislukte. De aanvalslinie van natio was benedenmaats. Ook de productie vanuit het middenveld liet te wensen over. Na ongeveer 25 minuten spelen in deze helft, bracht bondscoach Roberto Godeken vier wissels in het spel onder wie Stefano Rijssel, Donegy Fer en Galgyto Talea. Opmerkelijk was de afwezigheid van Gregory Pokie.
Er kwam meer vaart in de aanval en kreeg de verdediging van Jong Rambaan met Jurmain van Dijk, het knap moeilijk. Een machtig genomen vrije trap van Stefano Rijssel haalde de stand uit evenwicht: 1-0. Natio herstelde zich goed en kwam beter uit de veren. Ploegen kwamen in deze strijd niet meer tot scoren.

Robinhood wint na penalty's
De eerste wedstrijd tussen Robinhood en Leo Victor eindigde 2-2. Het was Leo Victor die na 45 minuten spelen de kleedkamers met een 1-0 voorsprong opzocht. Robinhood bleef proberen en noteerde de gelijkmaker. Ze kwam zelfs op een 2-1 voorsprong. Leo Victor wist in minder dan 10 minuten de gelijkmaker in te trappen. Volgens regels van de Stars Cup is er geen verlenging en moest de wedstrijd middels het nemen van penalty's worden beslecht. Na een enerverende ronde van penalty's, won Robinhood met 7-6.