IMT en Nishaan 42 winnen op eerste dag Stars Cup
18 Sep 2016, 08:12
foto
Het team van Inter Moengo Tapoe. (Foto: Ala-D Media)


Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van Devaboys, op de eerste speeldag van de Stars Cup 2016. De ruststand van deze wedstrijd die in het André Kamperveenstadion werd gespeeld, was 2-0. In de eerste wedstrijd van de dag won Nishaan 42 na een 2-2 ruststand met 4-2 van Botopasi.

Het spelbeeld was dat Inter duidelijk een treetje hoger in rang is. Dit ondanks dat de club zes basisspelers die in dit toernooi voor de nationale selectie uitkomen, moest afstaan. De landskampioen die zeker vijf nieuwe en drie jeugdige spelers uittestte, beheerste het spel volledig. Uit een verlengd hoekschop kon Kareem Kwasie met het hoofd 1-0 aantikken voor de landskampioen. Kort hierna miste hij ook van dichtbij. Devaboys, de semikampioen van de Eerste Klasse, had duidelijk niet veel in de melk te brokkelen. Ze kwam bij vlagen opzetten. Het niveauverschil was duidelijk. Het was weer Kareem Kwasie die met een mooie actie 2-0 liet noteren.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Vooral de achterhoede van Inter met Jurmain Vallei, Giovannie Alleyne en Naldo Kwasie liet niets voorbij. Het spelbeeld en vooral de tempo van het spel veranderde bij beide ploegen naar mate er werd gewisseld. Pas in de laatste minuut van de strijd werd de derde treffer uit een hoekschop ingekopt door Ricardo Joaquim da Silva. Opmerkelijk was dat Inter met drie Braziliaanse spelers aantrad.

De 'Stars-Cup voetbaltoernooi 2016' wordt gezien als een begin van een traject, om gezamenlijk het Surinaamse voetbal weer een boost te geven. Behalve dat dit toernooi veel publiek moet gaan trekken en spelers te bewonderen valt, dient het ook als een opkikker voor de start van het nieuwe competitiejaar.

Schema zondag:
Robinhood - Leo Victor
Natio - Jong Rambaan

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May