Minister Van Dijk-Silos staat achter politieoptreden
18 Sep 2016, 00:00
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos (archieffoto)


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie stelt dat de politie ingespeeld heeft op de verruwing van de criminaliteit. Wanneer er geschoten wordt, zal de politie ook terugschieten. De politie-eenheden zijn ook zwaarder bewapend om op te kunnen treden tegen vuurwapengevaarlijke verdachten. En zoals dat zaterdag is gebeurd, kunnen er doden vallen. Van Dijk-Silos zegt dat zij enkele maanden geleden heeft aangegeven dat de politie haar technieken ook zal aanpassen om de verruwing van de criminaliteit in te dammen.

De minister antwoordt op een vraag van Starnieuws dat zij achter het optreden van de politie-eenheden staat. Het optreden van de politie is volgens haar niet buiten proportioneel geweest. "De politie heeft hen achtervolgd en daarbij hebben de rovers geschoten op de wetsdienaren. De politie mocht onder die omstandigheden gericht schieten," zegt de minister.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de roversbende bestond uit twee Jamaicanen, een Guyanees en een Surinamer. In de woning waarin de neergeschoten mannen woonden, zijn personen voor verhoor opgebracht. Er zijn indicaties dat het gaat om een roversbende. De politie heeft allerlei verdachte spullen en geld aangetroffen in het huis. "Het internationale karakter van de rovers maakt dat de politie moet bekijken hoe de illegalen aangepakt moeten worden," merkt de bewindsvrouw op.

De minister geeft aan dat er een compleet plan van aanpak is van de criminaliteit. "Wij zijn al zeker vier weken bezig met de harde aanpak. Er is een landelijk plan en dat wordt samen met het Nationaal Leger uitgevoerd. De politie moet doorgaan. De burgers moeten zich weer veilig voelen. Het is duidelijk dat het gaat om georganiseerde criminaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat er meer bendes gepakt zullen worden. Wij moeten Suriname weer veilig maken. Dus de politie zal zeker hard optreden," deelt de minister van Justitie en Politie mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May