VES: Investeringsplan 'onderontwikkeld en onevenwichtig'
18 Sep 2016, 06:17
foto
De VES-bestuursleden Steven Debipersad en Winston Ramautarsing. (Foto: René Gompers)


Het investeringsplan dat de regering heeft gepresenteerd, is volgens de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) 'onderontwikkeld en onevenwichtig'. Het planapparaat is erg zwak, waardoor er veel geïmproviseerd moet worden. De VES is blij met de uitnodiging en de presentatie. Het gesprek was bijzonder openhartig, zegt VES-voorzitter Winston Ramautarsing na afloop aan journalisten, zaterdagavond.

De VES heeft aangeboden om een bijdrage te leveren. Volgens Ramautarsing en Steven Debipersad moet er nog veel gesleuteld worden aan de projecten. Het plan is ontwikkeld met de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Dit plan wordt voor US$ 1,8 miljard gefinancierd. Ramautarsing vindt dat de werkelijke noden van het land niet opgenomen zijn in het plan waardoor de productiecapaciteit niet wordt versterkt. Er is slechts US$ 95 miljoen opgebracht voor de landbouw. Dat geld is niet genoeg. Voor capaciteitsontwikkeling is een half miljoen US dollar veel te weinig.

Debipersad merkt op dat infrastructuur belangrijk is. Het gaat niet alleen om wegen en bruggen maar ook om elektrificatie en digitale infrastructuur. Deze moet gekoppeld worden aan verhoging van de productie. Dat komt nog te weinig tot uiting in het plan. De VES heeft aangeboden om ondersteuning voor verder sleutelen aan de plannen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May