Raadsadviseur Lackin: Werkgelegenheid is een prioriteit
17 Sep 2016, 06:36
foto
Raadsadviseur Winston Lackin beantwoordt vragen van journalisten. (Foto: René Gompers)


Raadsadviseur Winston Lackin heeft in een samenvatting op de vierde dag van de presentatie van investeringsprojecten aangegeven dat de bouw en constructie projecten versneld voor werkgelegenheid zal zorgen. Naast infrastructuur zijn er diverse sociale projecten in het programma opgenomen. Vrijdag zijn de politieke partijen ontvangen. De NPS en Pertjajah Luhur hebben formeel afgezegd. De PALU, ABOP, DOE en VHP zijn in drie aparte sessies geïnformeerd. De informatiesessie wordt vandaag afgesloten met de Sociaal Economische Raad en de Vereniging van Economisten in Suriname.

Lackin gaf meer informatie over sociale projecten die in het pakket zijn. Er komt een scholencomplex met woonunits voor scholieren in Para. Dit 'parasol-project' is voor opvang van kinderen uit het binnenland voor vervolgstudie. Vijftig poliklinieken zullen landelijk worden gerenoveerd. Er komt een Low Income Shelter Project (Lisp 3), waarbij ongeveer honderd woningen opgezet zullen worden voor minder draagkrachtigen. Het bankwezen heeft een project in de dienstensector (outsourcing) voorgesteld. Vooral jongeren kunnen snel aan een baan worden geholpen. Een exportproject voor drinkwater is zo goed als klaar. Hierover wordt er volgende week verder gesproken.

Op een vraag over corruptiegevoeligheid, merkt Lackin op dat de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) ook strenge controles uitoefent. Vanaf de openbare aanbesteding tot de uitvoering wordt minutieus gecontroleerd en gemonitord. Lackin bevestigt dat het investeringsplan ook aan De Nationale Assemblee zal worden voorgelegd. Dat hebben diverse politieke partijen ook aangekaart. Hij merkt op dat de gelden in tranches voor specifieke doelen beschikbaar worden gesteld. De regering staat open voor suggesties en concrete bijdragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May