DOE 'positief kritisch' over investeringsplannen
17 Sep 2016, 04:44
foto
DOE-topper Paul Brandon in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


De politieke partij DOE is 'positief kritisch' over de voorgenomen investering die de regering heeft gepresenteerd. Bestuurslid Paul Brandon merkt tegenover journalisten op dat het belangrijk is dat de wetgeving in orde wordt gemaakt. De instituten die controle moeten uitoefenen, dienen te worden versterkt. Het is belangrijk dat het debat over de investering uitvoerig wordt gehouden in De Nationale Assemblee die het controleorgaan is.

DOE pleit voor meer aandacht voor kleine ondernemers. Het is niet gebleken hoe zij aan bod komen. "Als wij pretenderen de voedselschuur te willen zijn, dan moet er meer aandacht komen voor de agrarische sector," beklemtoont Brandon. Hij hoopt dat de sector ook zal inspelen op de mogelijkheden die de financiering van US$ 1,8 miljard door de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) biedt. "Als er geen voedselproductie is, is er ook geen eten," stelt de DOE-topper.

Brandon wil ook weten wat de condities zijn voor de lening die verstrekt wordt door IsDB. Aangegeven is dat de president hierover verdere mededelingen zal doen. Brandon gaat ervan uit dat dit zal gebeuren in De Nationale Assemblee. De president moet uiterlijk 1 oktober de jaarrede houden en de begroting voor het komende jaar presenteren.

DOE vindt dat controle belangrijk is. Mensen die zich schuldig maken aan corruptie dienen kaalgeplukt te worden. De anti-corruptiewet, de aanbestedingswet, investeringswet en de comptabiliteitswetten zijn een noodzaak. Ook met het Internationaal Monetair Fonds is afgesproken dat deze wetten in orde moeten worden gemaakt en waar nodig aangescherpt. De lening die de Staat aangaat met de IsDB moet door De Nationale Assemblee worden goedgekeurd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May