HI neemt sigaretten in beslag in Commewijne
17 Sep 2016, 08:32
foto
In beslag genomen sigaretten afkomstig van smokkel. (Foto: HI Voorlichting)


Bij controle van winkels in Commewijne is de Economische Controle Dienst (ECD) gestuit op diverse onregelmatigheden. Gebleken is dat veel winkeliers aan prijsopdrijving doen. Bij berekening van suiker en babyvoeding van het merk Nutrilon en Lactogen, blijkt dat de meeste winkeliers een veel hogere winstmarge in rekening brachten. Sigaretten van het merk Tradition en Trinblendz afkomstig van smokkel, werden ook in beslag genomen.

Winkeliers maakten zich ook schuldig aan de verkoop van alcohol per shot, waarvoor geen toestemming was. De flessen alcoholhoudende dranken waaruit geschonken werd, werden in beslag genomen. Het tegengaan van smokkel vooral op sigaretten en alcohol, behoort ook tot het streven minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI), zegt het ministerie. Degenen die zich schuldig maken aan smokkel, riskeren forse boetes, alsook het in beslag nemen van alle producten die hiervan afkomstig zijn.

De winkeliers die zich niet hebben gehouden aan wet en regelgeving werden opgeroepen zich te melden bij de Dienst Economische Delicten. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt. Minister Burleson wil hiermee aangeven, dat HI alles in het werk stelt, opdat winkeliers zich houden aan de regels en de vergunningsvoorwaarden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May