ABOP niet ontevreden over presentatie projecten
17 Sep 2016, 00:32
foto
Marinus Bee van de ABOP beantwoordt vragen van journalisten. (Foto: Raoul Lith)


De ABOP is niet ontevreden over de presentatie die de regering heeft gegeven over de investeringsprojecten en de bijdrage die nog geleverd kan worden. De ABOP zal haar inzichten in een vervolggesprek presenteren. ABOP-topper Marinus Bee geeft aan dat het Patamacca obépalmproject uitgevoerd zou kunnen worden. Volksgezondheid, onderwijs en elektriciteit in het binnenland ziet de politieke partij ook als prioriteiten.

De ABOP vindt dat er gewerkt moet worden aan natievorming. De samenleving was volgens hem nooit zo verdeeld geweest als nu. Regeringsgezinde programma's moeten worden geëvalueerd met als doel om natievorming te bevorderen.

Bee zegt in gesprek met journalisten dat maatregelen om corruptie tegen te gaan, belangrijk zijn. Het bedrag van US$ 1,8 miljard dat geleend wordt bij de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) mag niet in verkeerde handen terechtkomen. Het geld moet ook niet besteed worden aan consultants.

Net als de PALU wijst ABOP ook op de geringe uitvoeringscapaciteit van het land. De vraag is ook hoe het geld terugbetaald zal worden. Het geld moet het hele land ten goede komen, waarbij een crashprogramma voor het binnenland moet worden uitgevoerd. ABOP zal een positieve bijdrage leveren om het investeringsprogramma te helpen slagen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May