Lackin dag 2: Projecten bankiers worden uitgewerkt
15 Sep 2016, 07:45
foto
Raadsadviseur Winston Lackin geeft een samenvatting van de presentaties op dag 2. (Foto: René Gompers)


Twee projecten die voorgesteld zijn door de Surinaamse Bankiersvereniging zullen komende week verder worden besproken. Het gaat volgens raadsadviseur Winston Lackin om projecten waarover al goed is nagedacht en die ook behoorlijk concreet zijn. Het voorstel is om outsourcing met prioriteit aan te pakken en export van drinkwater.

Lackin zei bij de evaluatie van de tweede dag woensdagavond dat volgende week de voorstellen verder in projectvorm gegoten zullen worden, waardoor deze ingediend kunnen worden voor financiering bij de Islamitische Ontwikkelingsbank. Er is US$ 1,8 miljard beschikbaar voor uitvoeren van projecten die moeten leiden tot stabilisatie en herstel van de economie. Deze projecten kunnen relatief snel uitgevoerd worden en zorgen ook gelijk voor werkgelegenheid.

"De regering heeft haar huiswerk gemaakt en legt dit voor aan de maatschappelijke groepen. Er is nog ruimte voor nieuwe inzichten. Niets is nog definitief," benadrukt Lackin. Hij merkt op dat er veel projecten zijn over aanpak van de infrastructuur omdat deze al jaren liggen bij het ministerie van Openbare Werken en al helemaal uitgewerkt zijn.

De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en het Nationaal Jeugdparlement zijn op de tweede dag ook ontvangen. Zij hebben de presentatie die gegeven is, gewaardeerd en zullen hun bijdrage ook leveren. Lackin deelt mee dat de CLO over specifieke zaken volgende week weer om de tafel zit met vicepresident Ashwin Adhin. De delegatie van het Jeugdparlement zal voorstellen op schrift doen toekomen. Lackin vindt dat er in twee dagen tijd reeds concrete resultaten zijn geboekt, waarbij het investeringsprogramma verder wordt aangescherpt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May