Hooghart: Samen werken aan gewenste niveau land
15 Sep 2016, 02:43
foto
De delegatie van de CLO die de presentatie heeft bijgewoond, woensdag. Aan het woord is voorzitter Ronald Hooghart. Achter hem: Michael Miskin, Ligia Wortel en Rudolgo Palmtak. (Foto: Raoul Lith)


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) vindt het belangrijk dat eenieder werkt aan de ontwikkeling van het land. De informatie die ontvangen is tijdens de presentatie wordt verder bestudeerd. De vakcentrale zal haar mening kenbaar maken aan de regering. "Met z'n allen moeten wij naar het gewenste niveau," zegt voorzitter Ronald Hooghart aan journalisten.

De CLO heeft ook specifieke wensen. Met vicepresident Ashwin Adhin is afgesproken dat er volgende week een gesprek komt hierover. Een van de zaken die al jaren een doorn in het oog is van de vakcentrale, is het Fiso-systeem. Elk jaar komt er SRD 1,7 tot SRD 2 miljard op straat. Mensen die over veel geld beschikken, vluchten in valuta. De hoge wisselkoers is funest voor de samenleving, stelt Hooghart, die merkt dat de koers wat aan het droppen is. Door het Fiso-systeem is de geldhoeveelheid enorm toegenomen. Hierover zal na het onderhoud met de vicepresident meer informatie worden verschaft.

Hooghart merkt op dat er veel geld gestopt zal worden in de infrastructuur. Dit vindt hij belangrijk, want ook 'de Bosjebrug' moet worden ontzien, aangezien er elke dag sprake is van filevorming. Gedacht wordt aan het inzetten van veerboten. Wat Hooghart betreft wordt de Kankantriemarkt verplaatst. Daar moet een busterminal komen. De bussen die uit het zuiden en westen komen, hoeven niet helemaal naar de binnenstad, die al te vol is. De CLO vindt de informatieverschaffing over het investeringsprogramma belangrijk. Een gezamenlijke aanpak is nodig om nationale ontwikkelingsdoelen te kunnen bereiken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May