Hoefdraad: Model voor stabiliseren wisselkoers
15 Sep 2016, 00:01
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financien in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, en de Bankiersvereniging hebben overleg gehad over een model om de wisselkoers te stabiliseren. Er zijn goede afspraken gemaakt over betaling van crediteuren door de overheid. Hoefdraad antwoordt op vragen van journalisten dat er een werkbare oplossing is gevonden.

Het model dat uitgewerkt is over de wisselkoers, wordt later op de dag in breder verband besproken. De minister zegt dat hij nog niet veel erover kan zeggen. "Maar wij zijn op de goede weg. De koers is de hamvraag voor ons op dit moment. Wij hebben hele goede afspraken gemaakt," deelt Hoefdraad mee.

De overheid, banken en Centrale Bank van Suriname zullen een samenwerking aangaan. Hierover is er een 'terms of reference' opgesteld, waar eenieder zich aan zal houden. Het gaat om de betalingen van de overheid waarbij monitoring plaatsvindt van de situatie en inzichten met elkaar worden gedeeld. Dit zal ook een verlichting met zich meebrengen van overheidsfinanciën. Het nauwe overleg met de belangrijkste spelers op de valutamarkt, zal koersstabilisatie met zich meebrengen, stelt de bewindsman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May