Straten Dhaka veranderd in 'bloedrivieren'
14 Sep 2016, 18:13
foto
Het Shantinagar gebied van Dhaka, Bangladesh waar bloed en overstromingen zich hebben vermengd. (Foto's: Syful Islam Rony)


Terwijl moslims in de hele wereld Ied-Ul-Adha vieren, delen mensen in Dhaka, Bangladesh foto’s van straten die zijn ondergelopen met bloedig water. Het bloed is afkomstig van dieren die worden opgeofferd voor het festival. In delen van de Bengaalse hoofdstad heeft het bloed zich gemengd met vloedwater.

Bijna 100.000 stuks vee is dit jaar geofferd in Dhaka. Dat is vooral gebeurd op straat of in ondergrondse parkeergarages in woongebouwen. Tegelijkertijd waren er dinsdag zware moessonregens gedurende een groot deel van de dag, die vele delen van de stad onder water heeft gezet. Overstromingen zijn al lange tijd een probleem in de oudere delen van de stad met slechte drainage systemen.

In de voorstad Shantinagar en andere gebieden, heeft het bloed en het afval van dieren in combinatie met de overstromingen schokkende taferelen gecreëerd: Bewoners hebben geen ander alternatief dan zich door enkelhoog bloedig water te waden.

Overstromingen en het jaarlijkse offer van de vee vallen regelmatig samen in Dhaka. Voor de meeste bewoners zijn de huidige beelden van ‘bloedrivieren’ niet shockerend. Bijna elk jaar is er een bepaalde hoeveelheid bloed op de straten, omdat veel families hun vee op de weg slachten. Het bloed verdwijnt na een paar dagen. Maar de zware regen van dit jaar heeft er een extra dimensie aan gegeven, waardoor het lijkt alsof de straten zijn overspoeld met bloed.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May