Minister Peneux blij met doorstromingsreglement IMEAO
14 Sep 2016, 08:08
foto
Minister Robert Peneux krijgt rapporten overhandigd van Wilgo Valies, voorzitter Stuurgroep Herstructurering IMEAO. (Foto: MinOWC)


De Stuurgroep Herstructurering IMEAO heeft twee rapporten overhandigd aan minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het gaat om een evaluatierapport van het werk dat de stuurgroep heeft verricht in de afgelopen periode en het doorstromingsreglement. De bewindsman is enthousiast over het doorstromingsreglement, waarin onder meer de overgangsnormen van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs zijn opgenomen.

“Ik ben zo blij hiermee. Ik zal ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk wordt gedupliceerd en overhandigd aan de VOS-inspecteurs. Het is ook de bedoeling dat alle leerlingen dat krijgen en vooraf weten waar zij voor staan,” zei de minister bij de overhandiging van de rapporten. Naast de twee rapporten kreeg de bewindsman ook alle curricula van de opleiding. Deze documenten worden meteen overgedragen aan de inspectie. “De nieuwe structuur van de opleiding heeft dus nu een basis,” constateerde Peneux.

De stuurgroep is ingesteld naar aanleiding van signalen uit het veld dat de opleiding aangepast diende te worden. Hierover waren alle betrokkenen het eens. “We zijn er nog niet. Er is een gebrek aan financiën die een sta in de weg zijn voor de modernisering van het IMEAO,” zei Wilgo Valies, voorzitter van de stuurgroep. Hij wil voornamelijk af van het beeld dat de opleiding een opvangcentrum is. “De leerlingen krijgen een schok na de inschrijving wanneer ze doorhebben dat de school een hoog niveau heeft.” De minister beloofde de mogelijkheden te bekijken voor het loskrijgen van financiën.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May